El bon codonyat

Qui li havia de dir a Rupert de Nola, cuiner reial català del segle xv, que cinc-cents anys més tard una de les seves receptes seguiria delectant comensals selectes. Aparegut per primer cop al Llibre del Coch l’any 1520, el bon codonyat integra codony i diverses espècies exòtiques que en aquella època començaven a penetrar a la cuina autòctona gràcies a l’expansió de la Corona d’Aragó per la Mediterrània. Gingebre, cardamom, macís, canyella i safrà perfumen un codonyat únic que es presenta com una alternativa matisada a la versió tradicional. Sobra dir que un bon formatge de cabra combinat amb una mica del bon codonyat i un grapadet de nous redimensiona tot un clàssic. I si us va la cuina nord-africana, podeu afegir-ne a un tagín de xai.

Ingredients: codony, sucre, llimona, gingebre, cardamom, ametlla, macís, canyella, safrà i pectina.

Preu: 6,50 €