El bon codonyat

Qui li havia de dir a Rupert de Nola, cuiner reial català del segle xv, que cinc-cents anys més tard una de les seves receptes seguiria delectant comensals selectes.

Préssec i avellanes

Un clàssic. La confitura de préssec és de les més habituals arreu, ja sigui presidint un bon esmorzar continental o enriquint un esponjós pastís de Sacher.

Poma i canyella

Si la poma i la canyella s’alien en infinitat de postres, per què no fer-ho també en una melmelada? Combinades amb panses i una espurna de conyac acaben transformant-se en una menja exquisida i aromàtica indispensable per als devots d’aquesta fruita.

Fruita d’hivern

Una simfonia equilibrada de poma i pera serveix de base per a una melmelada que barreja avellanes, ametlles, nous i panses amb una precisa combinació d'espècies.

Albergínia i fruita seca

Més a prop de la fruita confitada que no pas de la textura fina de la majoria de melmelades, aquesta confitura sorprèn tant per la seva aparença com pel seu sabor.

Carabassa i ametlla

Si bé el cabell d’àngel és una de les confitures més emprades en rebosteria i brioixeria, pocs són els que s’atreveixen amb la de carabassa clàssica.

Pera i nous

El maridatge entre fruita i fruita seca sempre ha estat present a la nostra gastronomia.

Mango i cacauet

La fusió d'una fruita tropical com el mango amb el gust característic del cacauet fa que aquesta recepta resulti especialment idònia per a preparar plats d'inspiració oriental, com ara broquetes de pollastre marinat o peces de marisc saltades amb verduretes.