L’exotisme del mahaleb

Tenir amics d’arreu enriqueix l’ànima i, en el nostre cas, també endolceix el paladar. Aquest és el cas del nostre bon amic Giorgis Christodoulou, cantant grec enamorat de Barcelona que, a més de regalar-nos l’oïda amb tota la seva discografia —fins i tot té un disc amb versions de cançons mítiques sobre la nostra ciutat (Barcelonauta, no us el perdeu!)—, ens va fer descobrir el mahaleb. I què és el mahaleb?, us preguntareu. Doncs es tracta d’una espècia molt emprada en les cuines grega, turca i nord-africana per condimentar pans i pastissos que s’obté a partir del pinyol de la cirera de Santa Llúcia. Mesclada en justa proporció, confereix certes notes a cavall entre l’ametlla amarga i la cirera, molt interessants quan es tracta de combinar-les en una confitura. El resultat, la nostra recepta de pera i mahaleb, tot un èxit des que la vam posar a la venda. A banda de la curiositat que desperta, el seu gust perfumat i la suavitat de la pera com a teló de fons l’han convertit en un impresicindible del nostre rebost. Gràcies un cop més, Giorgis, per la teva complicitat!

 

foto 07

Something to Say?

Your email address will not be published.