En

poques

paraules

Rosons neix amb la finalitat d’oferir un producte cent per cent artesà, de qualitat, diferent i atrevit en el mercat de les confitures. En un món cada vegada més globalitzat i globalitzador, pretenem diferenciar-nos amb creativitat, molta cura en el procés i un preu raonable. Creiem en la feina ben feta, en la tradició evolucionada i en el bon paladar. Les nostres receptes només inclouen fruita, sucre, espècies i pectina natural i defugen qualsevol tipus de conservant o colorant artificials. Si ets exigent i saps apreciar un producte exclusiu, aquí ens tens!

De proximitat

Som un país ric en fruita, verdura i cultius diversos i per això Rosons prioritza al màxim el producte local i regional: pomes i peres de Lleida, maduixots del Maresme, carabasses del Baix Llobregat, móres del Montmell i un llarg etcètera. D’aquesta manera, a més d’afavorir la producció agrícola de casa, eliminem costos mediambientals evitant transports de llarga distància. Dit això, no deixem de banda algunes fruites exòtiques i espècies provinents de terres llunyanes. L’equilibri és sempre una aposta segura!

Producció limitada

Precisament perquè afavorim el producte local i treballem amb fruita i verdura de temporada, la disponibilitat de les nostres confitures és limitada. Això vol dir que no sempre disposem de tota l’oferta que trobareu al nostre catàleg. Un cop exhaurim una melmelada determinada, fins l’any següent no en tornem a tenir!

L’ànima de Rosons

Al darrere d’aquest projecte hi soc jo, en Xavi, un jove enamorat de la rebosteria que compagina la feina de professor amb una de les seves grans passions: la cuina. Tot i haver fet alguns cursos i tallers especialitzats dins i fora del país, em defineixo com un amateur en constant formació. M’agrada explorar i jugar amb els sabors, redescobrir velles receptes amagades en manuals oblidats, capbussar-me en gastronomies llunyanes i sorprendre amb creacions originals. Un tastaolletes nat!

L’origen, l’essència

I per què Rosons? Jo soc de Barcelona, però les meves arrels es remunten a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental) i al Montmell (Baix Penedès). I és precisament aquí on descobrireu l’origen del mot. Si us endinseu pels entranyables carrers de la Joncosa del Montmell, tard o d’hora acabareu trobant la casa que fa cent trenta anys va construir la meva rebesàvia, Rosa Vives Sadurní, i que encara avui ens dona aixopluc i pau lluny de la gran ciutat: Ca la Rosons.

L’obrador

I seguint amb el romanticisme històric del projecte, finalment he fet un somni realitat: convertir l’antiga pallissa i el celler de Ca la Rosons en el meu obrador. Un cercle que es tanca i uneix passat i present en una harmonia entranyable que acaba de donar sentit a la marca. On els meus avis, besavis i rebesavis elaboraven vi jo ara hi preparo confitura.

Rosons · C. Orient, 18 · 43718 La Joncosa del Montmell · RSIPAC: 21.11483/CAT